на живо

Григор Димитров: Бесен съм

Григор Димитров разочарован след загубата от Мъри

Григор Димитров беше видимо ядосан след загубата си от Анди Мъри. Ето какво сподели той веднага след срещата:

Чувстваш ли, че късметът не беше с теб в края на срещата?

- Когато играеш мач като този, тогава не мислиш за абсолютно нищо друго. Няма да крия разочарованието си. В момента съм бесен.

- Това беше лошо отсъждане на твой сервис, според теб трябваше ли да се преиграе?

- Когато става въпрос за моменти като този, всичко е част от играта. Явно е било писано да се случи по този начин.

- Мъри сподели, че мачът е бил решен след доза късмет от негова страна. Така ли смяташ или имаше и нещо друго, което можеше да направиш?
- В собствения ми гейм?

- Да.
- Разбира се. Ако загубиш, значи не си направил нещо по правилния начин. Все пак съм щастлив, че се състезавах на толкова високо ниво и трябваше да срещна играч като Анди, за да ме победи по този начин. Разочарован съм, защото това не беше резултатът, който желаех. Определено имаше някои неща, които можех да направя по по-добър начин.

- Водеше с 5-2 и се стигна до дюс, когато форхендът ти попадна на линията. Страничният съдия отсъди аут, а последвалият удар на Мъри не намери очертанията на корта. Смяташ ли, че това бе преломният момент в мача?
- Не. Не мисля, че това бе решителния момент, особено що се отнася до точки като тази. В подобни моменти не обмисляш тези неща, а просто искаш да се фокусираш за следващия си удар и следващата точка. Това беше странно отсъждане, защото той отигра топката и тя излезе в аут, а след това... не знам. Вече дори не си спомням добре цялата ситуация, така че това остава в миналото.