на живо

Григор Димитров се класира за втори кръг на US Open

Българинът разби Райън Харисън с 3:0

EPA

Григор Димитров преодоля първия кръг на Откритото първенство по тенис на САЩ. Нашият спечели с 3:0 сета(6-2, 7-6, 6-2) срещу Райън Харисън от САЩ. Така за първи път в кариерата си Григор спечели мач от основната схема на този турнир. Българинът направи 8 аса и 37 печеливши удара.

В следващия кръг Григор ще играе с Дуди Села, който се справи с аржентинеца Карлос Берлок след 3-1 сета - 1-6, 6-3, 6-2. 7-5. От три мача между Димитров и Села, българинът има 2 победи от 2012 и 2013г.

"Имам високи очаквания към себе си на US Open - призна Григор Димитров след успеха. - Преди три години загубих по неприятен начин тук, играейки по същото време, но се надявам на повече вечерни сесии, харесват ми."
Никога досега българин не бе печелил мач в основна схема на US Open, но ето, че и в това отношение Гришо се превърна в първия роден тенисист, постигал нещо, което до този момент нито един българин не бе успявал да стори. Единствено Орлин Станойчев и Радослав Лукаев бяха стигали до основна схема на Откритото първенство на САЩ, но и двамата отпаднаха още в първи кръг след загуби съответно от Кафелников и Давиденко.