на живо

Григор Димитров: Тревните кортове ме правят по-креативен. Все едно съм у дома (ВИДЕО)

"Проблемът ми е, че играя добре, но не печеля", заяви българският тенисист

Getty Images

Григор Димитров постигна първата си победа на трева за годината преди ден на турнира в Куинс. Той не скри, че тази настилка е една от любимите му и причината е, че разкрива негова креативност на корта.

"Много я харесвам. За първи път стъпих на тревен корт, когато бях на 14 или 15 години. Мисля, че беше някъде в Америка и аз казах на баща ми да ударим няколко топки. Видях колко ниско остава топката, какъв финес трябва да притежаваш на тази настилка. Освен това тя ти позволява да бъдеш малко по-креативен… винаги, когато идвах да играя в Англия като юноша, се чувствах много уверен, усещах, че се движа много добре на нея и оттогава тревата много ми харесва. За мен пренайстроването за игра от клей на трева е много лесно. Всъщност за мен това е вероятно едно от най-лесните неща… чувството е все едно се връщаш у дома", каза Димитров пред репортер на ATP.

Григор изпрати един лош сезон на клей, в който не успя да постигне нищо значимо. Той обаче е оптимист за своето представяне от началото на годината.

"Годината засега е добра. Можех да се представя по-добре в сезона на клей, проблемът е, че играх добре, но просто не спечелих в много мачове. Имах много възможности, в доста мачове водех, но загубих. Но сега идва сезонът на трева и аз гледам много по-позитивно. Най-доброто, което мога да направя, е да давам 100% от себе си както на корта, така и извън него", каза Димитров.

Днес той ще излезе в турнира на двойки в Куинс. Българинът ще си партнира с Жо-Вилфрид Цонга. 

Най-вероятно утре пък ще играе срещата си от втория кръг на сингъл. От Куинс Димитров пази добри спомени, след като през 2014 г. спечели турнира.

"Винаги е добре да печелиш, но това не ти гарантира нищо. Важно е да имаш добър ритъм на тревата. Спомням си, че когато спечелих тук през 2014 г., следващата седмица почти не тренирах, може би бях само по час на корта. Просто се чувствах толкова добре, че не исках да променям нищо", категоричен беше Гришо.