на живо

Григор срещу Гофен: Битката извън корта (ВИДЕО)

Един по-различен поглед към двамата тенисисти преди четвъртфиналния им сблъсък в Мелбърн

В сряда сутрин най-добрият ни тенисист Григор Димитров излиза срещу белгиеца Давид Гофен в спор за място на полуфиналите на Откритото първенство на Австралия.

Този двубой е изключително важен и за двамата. При победа Гришо ще изравни постижението на Мануела Малеева, която на два пъти е стигала до топ 4 в турнири от Големия шлем.

Ако Гофен спечели, то той ще се превърне в първия белгиец от 1925 г. насам, играл на полуфинал в надпревара от Шлема. За последно това стори Жан Ваше на "Ролан Гарос".

Но какви са Димитров и Гофен извън корта?

Белгиецът е третият най-нисък тенисист в Топ 20 - само 180 см, 11-и в ранглистата, със 143 победи в кариерата. 

Извън корта слага перука, за да се превъплъти в рошавия Густаво Куертен. Имитира съвършено как се радва Лейтън Хюит... и харесва брюнетки. Определено има вкус. Все пак слабостта му сред колежките се казва Ана Иванович.

Стои далеч от любовните афери. Вече пета година е верен на приятелката си Стефани. Давид Гофен е всичко друго, само не обикновен, скучен тип.

Димитров е с 11 см по-висок от своя съперник, с 4 места по-надолу в света и с година по-млад от Гофен. Освен това е със 70 победи повече от белгиеца. 

Талант от световна величина. Способен на тежки разочарования. Сега обаче изглежда прероден. Харизматичен, но смирен. Скъсал с образа на плейбой. Излязъл от сянката на този, който разбива сърцето на Серина Уилямс, но спечели Мария Шарапова. Момчето, което харесва Батман и Джони Деп, и е изгледал стотици пъти „Бързи и яростни", е влюбено. Неговата муза не е брюнетка, нито блондинка. Неговата муза е... тенисът!