на живо

Хърватите се събраха, очакват победа над България /ВИДЕО/

Давор Шукер гони журналист от пресконференция,треньора очаква победа

Getty Images/Guliver Photos

Хърватските национали се събраха в Загреб за европейските квалификации срещу България и Малта.

Заради наказание от УЕФА пък хърватите ще посрещнат България на празния стадион “Максимир” в Загреб. Мачът ще бъде дебют на новия селекционер Анте Чачич, заменил уволнения през миналия месец Нико Ковач заради 0:0 срещу Азербайджан и 0:2 срещу Норвегия. В последните дни Чачич е направил “дипломатическа совалка” в Украйна и Испания, за да се срещне със звездите Дарио Сърна (Шахтьор Донецк), Домагой Вида (Динамо Киев), Иван Ракитич (Барселона), Лука Модрич и Матео Ковачич (Реал Мадрид).

Президентът на федерацията Давор Шукер пък беше обвинен от Хърватския съюз на журналистите в опит за налагане на цензура, нарушаване на конституционните права и физическо насилие към представители на медиите. Причината – на пресконференция Шукер е забранил да бъдат допускани репортерите от информационен сайт заради критичните материали в него и призивите да се бойкотира националният отбор.

Треньорът на Хърватия Анте Чачич е оптимист за двубоя с българите и призна, че отбора му е по-класен от родните национали и се надява на успех.

Тагове:

@