на живо

International Champions Cup очаква своя шампион, време е за решителния мач

Тази нощ RING.BG ще ви направи свидетели на най-важния двубой от турнира в Северна Америка

www.internationalchampionscup.com

Северноамериканският турнир на International Champions Cup приближава своя край. От него остава да се изиграят три двубоя, но срещата, която ще определи носителя на трофея от приятелската надпревара, е още тази нощ. Съперници са миналогодишните шампиони от Манчестър Юнайтед и Пари Сен Жермен. Мачът започва в 4:00 българско време и ще бъде излъчен пряко по RING.BG.

Към момента лидер във временното класирането е отборът на Ню Йорк Ред Булс, който събра 10 точки от четири мача. "Червените дяволи" са втори с точка по-малко, след като победиха последователно Америка (1:0), Сан Хосе (3:1) и Барселона (3:1). Простите сметки показват, че победа в предстоящия сблъсък, без значение в редовното време или след дузпи, ще направи английския тим недостижим на първата позиция.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Футболистите на Луис Ван Гаал може да триумфират и при загуба след изпълнение на наказателни удари, но за целта равенството трябва да бъде доста резултатно, от типа 2:2, 3:3 и т.н. По този начин Юнайтед ще се изравни с Ред Булс по точки и голова разлика, но ще има еднакви или дори повече вкарани попадения. Не е изключено званието "шампион" да бъде поделено между английския и американския тим.

От своя страна френският шампион може да триумфира в ICC единствено след победа в редовното време, и то с два гола разлика. В трите си мача от началото на турнира парижани надиграха Бенфика (3:2) и Фиорентина (4:2), но загубиха от Челси след изпълнение на дузпи.

Ако победи Юнайтед в 90-те минути, отборът на Лоран Блан ще събере 10 точки, колкото има и Ню Йорк. Тогава отново ще се вземе предвид головата разлика, която в момента за ПСЖ е (+3), а за Ред Булс (+5). Успех с две чисти попадения над "червените дяволи" ще изравни и този показател, но тогава французите ще имат повече вкарани голове от американците и ще вдигнат трофея.

Останалите отбори, които все още не са изиграли всичките си мачове в надпреварата (Барселона, Челси и Фиорентина) нямат теоретични шансове за първото място.

Домакин на дербито Ман. Юнайтед - ПСЖ ще бъде добре известният стадион "Солджър Фийлд" в Чикаго. Капацитетът на съоръжението, построено през 1922 година, е 61 500 души.

На терена един срещу друг ще се изправят двама от най-добрите футболисти в света - Златан Ибрахимович и Уейн Рууни, но имената и на останалите играчи в двата тима предизвикват вълнение във всеки един футболен привърженик.

Предпоставките за атрактивен и емоционален мач са налице, а дори и да не успеете да го изгледате пряко идната нощ, може да видите пълен запис на срещата утре (четвъртък) от 17:00 по RING.BG.