на живо

Караници и нерви при преговорите за акциите, които получиха феновете на Левски (ВИДЕО)

Васил Колев: Клубът вече има ясна собственост и прозрачни начини на финансиране

БГНЕС

Левски отваря нова страница в своята история, включвайки феновете в управлението на клуба като акционери, заяви председателят на тръст "Синя България" Васил Колев. Той поясни, че преговорите между привържениците и ръководството са преминали по-тежко от очакваното.

"Имаше малко повече нерви. От наша страна може би малко повече. Имаше малко повече натиск от наша страна върху тримата собственици на големи пакети. Това бе като резултат от проточването на самия процес. Имало е нервни моменти, карали сме се доста, но преговорите приключиха по един благоприятен начин", заяви Колев.

Председателят на тръст "Синя България" уточни, че приоритет е осигуряването на по-големи приходи от домакински мачове и фен артикули.

"Ще се опитаме да увеличаваме дела на феновете, които помагат на Левски. Започваме да работим за подобряване на посещаемостта. Левски все още има финансови проблеми, ако има посещаемост както на мача с Лудогорец, то тогава ще има сериозни приходи. Липсват феновете от София. Трябва да се замислим защо ги няма? През този сезон имаме значителен ръст в средната посещаемост. Трябва да имаме едни адекватни артикули. Има много полета за работа и за увеличаване на приходите от привържениците", каза Колев.

Според него Левски вече има ясна собственост. "В Левски е създадена добра симбиоза за работа. Лесно преодоляваме всички трудности. Първото място се дължи преди всичко на отбора, треньора, спортното ръководство и подкрепата от трибуните. Правим всичко, за да бъде Левски чист и прозрачен клуб. Левски няма как да има неясни начини на финансиране. Ако има нещо съмнително, ние ще го изнесем пред хората", завърши Колев.