на живо

Кирил Домусчиев: От Ливърпул ни гледаха ехидно след мача, как с 6 млн. евро бюджет сме в ШЛ

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев разкри, че от Ливърпул са гледали ехидно след мача, как с 6 млн. евро бюджет отборът му е в ШЛ. При положение, че при тях не им достигали 350 млн. евро и се чудят как да привлекат повече приходи. С Кирил Домусчиев разговаря Крум Савов.

Крум Савов: Ти какво им обясни?

Кирил Домусмиев: Аз им казах, че това се възможностите на България и нашите възможности. Вечерта на мача, на полувремето когато пак пихме по чаша вино и след това, те бяха много учудени. Казах, в крайна сметка парите не играят.

КС:Като сме на тема пари, 50 сек. Ви разделиха от 500 хил. евро., които се дават при равенство. Или гредата Ви раздели от 1 млн. за победа?

КД:Това беше мнение на англичаните. Колегите от Ливърпул точно това казаха. "Ако беше влязъл голът на Безяк, мачът беше за Вас. Просто нямаше да можем да се вдигнем. Най-вероятно можеше да отидед и на 2:0". Тук има съдба. Не е въпрос на дузпатата, която е свирена или не е свирена за нас, за тях. Просто няколко сантиметра при гредата ни разделиха от победата. Относно парите, никой не се е замислял. Ние не играм за пари вече. Достатъчно пари ни дават от ШЛ, ние играем за престиж.

КС: 350 хил. евро казаха от румънските медии, че си дал на Моци за класирането. Събудил се и видял, че има в сметката си 350 хиляди...

КД: Не. Това са на румънците някакви техни истории. В Румъния има огромен интерес около футбола, медии... Голям пазар са. Нормално е да се хвърлят всякакви бомби. Няма как да стане това. При нас има голяма коректност към футболисти и екип. Няма такива колосални изхвърляния. Първо биха повлияли на бюджета на клуба и второ могат да създадат някакво напрежение в съблекалнята. Не съм такъв от този тип хора, които в момент на екстаз да хвърлям някакви пачки. Това не е чалгаджийница. И другото, което е важно. Аз и преди съм го казвал. Откакто Георги Дерменджиев пое отбора му трябва малко време за да влезе в своя нормален, кондиционен ритъм и за да може да стигне една оптимална форма. Точно в едни такива важни мачовете от Шампионска лига.

КС: Докога се бетонира той с влизането в групите и с играта, която показаха?

КД: Ние Гошо Дерменджиев можем да го коментираме след като направи зимната подготовка. Дотогава каквото и да направи показва неговия принос за клуба, а след зимната подготовка е много важно как ще продължи отборът. Но, за да говорим за зимната подготовка ние трябва да излезем от тази група. Дали като втори, защото аз продължавам да съм оптимист, че можем да бъдем втори или трети и да продължим съответно в Шампионска лига или Лига Европа. Това са целите пред клуба. Не да вкараме два или три гола и да кажем "ние вкарахме два или три гола и изпреварихме с един гол Левски", или "взехме една точка, или две токчи". Целите пред клуба са да е втори или трети в тази група.

КС: Колко заявки за билети имаш за 1-ви октомври за домакинствот на ст."Васил Левски"? Имаш ли някаква квота, примерно на играчите ?

КД: Всичките агенции, които ползваме за разпространението на заявките, които вървят през фенклубовете и през абонатите, през спонсори и т.н, показват,че ако ние имаме една "Маракана", онази "Маракана" от мача Бразилия - Уругвай, 150-160 хиляди ще я напълним. Специално за мача с Реал М ако имахме стадион със 150 хиляди места, щяхме да го напълним.

КС: А тези 8000, които са сега под въпрос за сектор "А", има ли индикации,че обжалването ви ще мине?

КД: Да се надяваме, че тези дни ще има позитивен резултат. Очакваме решение, така че нашите адвокати считат, ще сме правата страна. Дано и УЕФА да прецени,че наистина имат основания нашите претенции и, че ще успеем да пуснем сектор "А". Ще стане ясно до 1-2 дни.

КС: Не искам да ти броя парите, защото те са изкарани пред всички. Дори и един минус от 7000-8000 от "А" сектор по 100 лв. Това са си един половин милион пропуснати ползи.Ако приемем, че остане празен секторът.

КД: Половин милион и близо 160 хиляди лева за държавата. Не забравяйте, че 20 % от приходите от стадиона отиват като ДДС за държавата. От тези 100 лв близо 20 лв отиват за държавата.

КС: Тази идея дето донякъде подхвърлят, че получаваш оферти да си купуваш клуб в Англия, понеже наркотикът футбол явно ти е влязъл вече наистина в кръвта...

КД: Сега като бях там, дойдоха посредници да ми предлагат. Няма да му казвам името. От Премиършип е, което звучеше интересно, но...

КС: В смисъл, поносимо като цена ли е ?

КД: Има клубове, в които общо взето и с много малко пари можеш да влезеш вътре, да изчистиш стари задължения и да помогнеш клубът да се развива по правилния начин.

КС: Ти тази история от ЦСКА със старите задължения си я знаеш!

КД: Само че разликата е, че клубовете там получават огромни средства от ТВ права, от участия в първенствата и т.н... От билети, от фенове дори един клуб от Пермиършип може да ти продаде спокойно 100 хиляди-150 хиляди фланелки. И ти ги продават по 100 паунда, докато ЦСКА кога ще ги продаде 100 хиляди-150 хиляди фланелки на 100 паунда, примерно?

Цялото интервю на Крум Савов с Крили Домусчиев може да видите тук:

Тагове:

@