на живо

Кои ще са титулярите на "Лудогорец" за решителното гостуване в Пилзен?

Реваншът между "Виктория Пилзен" и "орлите" ще бъде предаван пряко по bTV Action днес от 21:00 часа

Lap.bg

Очаква се в плейофния двубой реванш за влизане в групите на Шампионската лига срещу "Виктория Пилзен" наставникът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев да гласува доверие на същите 11 футболисти, които започнаха и първия двубой в София, спечелен от родния шампион с 2:0.


Именно добрата игра и чудесният резултат на ст. "Васил Левски" са накарали Дерменджиев да не обмисля никакви рокади за срещата на стадион "Дусан Арена" в Пилзен. Промяна няма да има и в тактическата схема на "орлите". Те ще излязат в стандартната си постройка 4-2-3-1, опитвайки се отново да надиграят чешкия шампион, осигурявайки на клуба второ участие в груповата фаза на най-престижния клубен турнир.

На вратата ще бъде Владислав Стоянов, който би трябвало да има далеч повече работа, отколкото на мача в София, предвид нуждата на домакините от попадения. Пред стража на "зелените", в отбрана ще бъдат поставени Натанаел, Козмин Моци, Хосе Луис Паломино и Йордан Минев.

Снимка: Lap.bg
Именно партньорството между Моци и Паломино в първия мач бе една от основните причини за добрия резултат и липсата на голове във вратата на "орлите". Румънско-аржентинският тандем ще трябва да се представи на високо ниво и в реванша, за да предотврати сериозни опасности пред Стоянов.

Като опорни халфове отново ще действат Лукас Саша и капитанът Светослав Дяков. Преди седмица двамата показаха, че могат да се допълват и да изпълняват еднакво добре ролите си, както в защита, така и в нападение. Най-вероятно Дяков ще помага по-често в организирането на атаките на "Лудогорец", докато бразилецът ще има по-ясно изразени дефанзивни функции.

Снимка: Lap.bg
Преминаваме към най-силното звено в тима от Разград - нападението. С отбелязания гол и цялостното си представяне на мача в София, Върджил Мисиджан си гарантира титулярно място в тройката атакуващи полузащитници, част от която ще са и бразилците Марселиньо и Вандерсон. На върха на нападението пък ще бъде Джонатан Кафу, който с всеки следващ двубой продължава да доказва, че се намира в далеч по-добра форма от румънския голмайстор Клаудиу Кешеру, който отново ще започне срещата на резервната скамейка.
Снимка: Lap.bg
Георги Дерменджиев бе категоричен, че "Лудогорец" ще опита да наложи своя стил на игра, за да постигне достатъчно добър резултат в Пилзен. Това предполага, че "зелените" отново ще бъдат добре групирани в защита, изчаквайки своите шансове на контраатака, където бързите им офанзивни играчи могат да изненадат отбраната на "Виктория".
Снимка: Lap.bg
Допълнително предимство за българския тим е, че всички титуляри от първия мач с "Виктория" са добре отпочинали, след като получиха пълна почивка и не взеха участие в шампионатния мач срещу "Монтана" през уикенда.