на живо

Кой смени Батков на "Герена"?

Вижте интервю с новия силен човек в Левски тази вечер в предаването "Зона Спорт" (21:00 часа, RING)

capital.bg

Тази вечер гост в предаването “Зона Спорт” по RING ще бъде един човек, който влезе в надзорния съвет на ПФК Левски на мястото на вече бившия собственик на „синия” клуб  Тодор Батков. Въпросната рокада бе обявена официално в края на ноември 2015 година на Общото събрание на акционерите, провело се в НДК.

Става дума за Бранимир Ботев.

Кой е той?

„Роден съм в Карлово, така че няма как да не съм потомствен левскар. Роден съм на улица "Васил Левски", а още като бебе едно от първите места, които съм посетил, бе къщата на Васил Левски. Израснах в София, на ъгъла на "Витошка" и "Парчевич". Имах късмета да живея в левскарска махала. Учих и в левскарски училища, като 127-о и Френската гимназия. Няма да говоря повече, а ще покажа какво мога с действията си“, така се представи новата фигура в Левски.

Иначе Бранимир Ботев е бивш заместник-министър на туризма. Той е и бивш председател на Асоциацията на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки в България.

През 2012 година Ботев е бил член на Консултативния бизнес научен съвет при министъра на земеделието и храните. През същата година е членувал в Управителния съвет на „Деловая Русия“, а през 2008 година – в този на Националния борд по туризъм.

През 2007 година е член на УС на Европейската конфедерация на производителите на алкохолни напитки. Преди това Ботев оглавява родната асоциация на производителите, вносителите и търговците на алкохол у нас.

Бранимир Ботев е дипломиран магистър по Социология с профил "Социално управление" от Софийския университет. Специализирал е "Стратегическо управление и маркетинг" във Франция. Владее френски, английски, руски и арменски

Неслучайно Ботев е бил домакин на самия Бернар Тапи по време на последното посещение на французина в България през 1990 година. Специално за bTV Бранимир ще разкаже повече за срещата си с Тапи.

Сега само ще ви припомним кой всъщност е Бернар Тапи.

Преди 23 години той бе министър от кабинета на Пиер Бегевоа, управлявал Франция между април 1992 и март 1993 година. Освен политик Тапи е и бизнесмен, които често се нагърбва с тежката задача да възстановява фалирали компании, най-известната от които е Адидас.Бил е и собственик на отбора по колоездене „Ла Ви Клер” , печелил два пъти „Тур дьо Франс” (1985 и 1986 г.).

Тапи управлява Олимпик Марсилия, по време когато „ОМ” печели 4 поредни пъти Лига 1 и веднъж Шампионска лига. (1986 -1994 година) Трофейте обаче са отнети на френския гранд, а тимът е изхвърлен от първенството. Причината е уреждане на мачове.

Тапи е една особено противоречива личност, за която винаги може да се чуе нещо интересно.

Не пропускайте “Зона Спорт” с водещ Крум Савов – тази вечер от 21:00 часа по телевизия RING.