на живо

Кристиано Роналдо си постави за цел нови трофеи, но с кого?

Португалското острие иска отново да печели с „неговия отбор”

Getty Images

„Да печеля важни трофеи с отбора ми и индивидуални призове през миналата година беше страхотно. Ако пак се случи, би било чудесно”, заяви нападателят на „Реал Мадрид” Кристиано Роналдо пред испанския „Марка”.

Изданието разтълкува думите на четирикратния носител на „Златната топка” като обещание, че ще остане в „Реал”. Португалецът обаче в нито един момент от интервюто си не споменава директно името на тима от „Сантиаго Бернабеу”.  

Интерес към него проявиха купища отбори, сред които и бившият му – „Манчестър Юнайтед”, след като това лято медиите в Испания излязоха с информация, че Роналдо не е щастлив в Мадрид и иска да напусне. Сега изглежда сагата е приключила, но въпреки всичко сякаш голмайсторът си остави вратичка.

„Трябва да работя още по-здраво, година след година. Ще продължавам да го правя. Футболът е животът ми. Това е моята страст”, заяви още 7-цата на „Реал” в интервюто пред „Марка”.

През миналия сезон Кристиано отбеляза 56 гола в 61 мача във всички турнири с фланелките „кралския клуб” и португалския национален отбор. Миналото лято капитанът на иберийците ги изведе до титла от европейското първенство. С „Реал” пък Роналдо спечели трофеите от Ла Лига и Шампионската лига.