на живо

Лацио би Каляри с 4:2

Зрителите в Рим станаха свидетели на спектакъл.

БГНЕС

Последният мач от десетия кръг в италианската серия "А" между Лацио и Каляри се превърна в спектакъл, на  който зрителите на RING.BG се насладиха в пряко предаване. Срещата завърши 4:2 за Лацио, но до последните минути на терена имаше динамика и драма.

На стадио „Олимпико” в Рим, домакините играха прекрасно през първото полувреме. Капитанът Маури откри резултата след корнер и разбъркване пред противниковата врата, още в седмата минута. След нови две попадения на Клозе в 25 – тата и 26 – тата минута на мача, всичко изглеждаше решено.

Явно класическите измерения на резултата накараха футболистите на Лацио да подценят втората част на срещата. Сега отборът на опитния треньор Зденек Земан заигра мощно и настървено в атака. След разбъркване и автогол на Браафхайд, само три минути след началото на второто полувреме, резултата беше намален.Гостите продължиха да нападат, но Ибарбо си изпусна нервите и удари с лакът в лицето Лулич, за което получи червен картон. Неговите съотборници, не се отчаяха и Жоао Педро вкара нов гол за Каляри в 84 – тата минута.

Все пак, с човек по-малко на терена, футболистите на Каляри останаха без сили и не успяхя да изравнят. В добавеното враме на мача, влезлият в игра Едерсон вкара последния шести гол в двубоя.

Така Лацио спечели с 4:2 и се изкачи на трето място във временното класиране. Отборът има равен брой точки, 19, заедно със състава на Сампдория, но головата разлика на Лацио е по-добра.

В друг мач от 10 – тия кръг на серия "А”, който се игра в понеделник, Чезена и Верона завършиха наравно 1 : 1.