на живо

Лекарят на Сюлейманоглу: По-добре е, сутринта говори с нас

Добри новини за легендата във вдигането на тежести

Има подобрение в състоянието на Наим Сюлейманоглу, пишат турските медии. Той е настанен в интензивното отделение на болница в Истанбул, след като черният му дроб е отказал. Диагнозата е напреднал стадий на цироза.

"Сюлейманоглу беше приет в болница първо преди 15-20 дни, а след това преди два дни. Оплакванията са от хронични чернодробни проблеми. От вчера е в интензивното отделение. Вече не е в кома. В момента можем да съобщим, че има подобрение. Тази сутрин той говори с нас, отговари на въпроси ни. Не получава никаква изкуствена респираторна или сърдечна помощ", разкри главният лекар на болницата Мехмет Емин Гюнеш.

"Продължаваме да следим нивата на чернодробните ензими. Ако състоянието на пациента е добро, ще продължим с лечението. Вчера беше мното тежко, но днес е по-добре. Това е добра новина. Да, той има чернодробна недостатъчност и се нуждае от трансплантация", допълни лекарят.

Спортният министър на Турция Осман Ашкън Бак е посетил лечебното заведение в понеделник вечер, за да се запознае със състоянието на Сюлейманоглу.

"Наим е много важен спортист за турската нация. Ситуацията му е сериозна. Следим какво се случва и информираме президента. Важно е да помогнем на Сюлейманоглу. Правим всичко възможно", каза турският спортен министър.