на живо

Левски пусна акциите (ВИДЕО)

Дарителската кампания "Левски е твой" продължава до 24 май

levski.bg

Футболен клуб Левски даде старт на кампанията "Левски е твой". Чрез нея привържениците на "сините" могат да се сдобият с акции, помагайки за подобряване на тежката финансова ситуация в клуба.

От днес до 24 май всеки син фен може да стане акционер в клуба, закупувайки си акции, всяка от които на стойност 1 лев. Най-малкият пакет в продажба е 100 акции, а най-големият е 1 милион.

Дарителската кампания „Левски е твой” стартира със символично и безвъзмездно прехвърляне на ценни книжа от собственика Тодор Батков към сина на легендата Георги Аспарухов – Андрей.

В момента Батков притежава 8 милиона от акциите на клуба.

"Това, което правим, обединява две големи идеи в една. Едната е подпомагане на клуба, който определено се намира в тежка финансова ситуация. Втората се изразява в това, че започваме да връщаме Левски на хората, комуто той принадлежи и е принадлежал винаги.", заяви собственика на "сините".

Целта на кампанията е в следващите три месеца да бъдат набрани 10 хил. акционери, а това означава, че Левски ще стане публично дружество. Батков разкри, че вече има запитвания от крупни инвеститори, както и хора, живеещи в САЩ и Австралия.

"Акцията много прилича на тази от юбилея. Изисква максимална отдаденост и залогът за това е изключително голям. Много по-голям от този на юбилея, защото е заложено бъдещето на Левски. Ние ще направим така, че събраните средства да бъдат харчени разумно - така, както подобава на най-големия футболен клуб в България.", коментира председателят на тръст "Синя България" Васил Колев.

Ценните книжа могат да бъдат закупени в офиса на клуба на ул. Тодорини Кукли или по банков път с основание за превода „Дарение”. Сред първите, сдобили се с акции, бе дъщерята на легендарния футболист на Левски и националния отбор, Георги Пачеджиев.

За разлика от публичната продажба на акции на ЦСКА, кампанията на Левски е с изцяло дарителска цел и няма поставен лимит за успешен край.