на живо

"Левски" с последно предупреждение от БФС след мача с ЦСКА

Етичната комисия ще решава дали кръстовете по транспарантите на "сините" са нацистки

Lap.bg

"Левски" е с последно предупреждение за лишаване от домакинство заради множество хвърлени предмети от агитката на "сините" по време на мача от 23-ия кръг на Първа професионална лига срещу ЦСКА. 

Клубът ще трябва да заплати и парична глоба в размер на 3000 лв. От Дисциплинарната комисия потвърдиха, че един от предметите от трибуните е уцелил страничния съдия на срещата - Веселин Мишев. От ЦСКА пък са подали жалба за уцеления с камък играч на "червените" - Давид Симао, но инцидентът не е доказан и не е разглеждан от компетентните органи.

"Сините" обаче са застрашени от доста солена глоба заради един от транспарантите, които издигна агитката. Етичната комисия към БФС ще разгледа специално случая с изобразен кръст върху плакат. Ако от органа се произнесат, че става дума за нацистки или келтски символ, каквито са забранени от ФИФА, от касата на "Левски" ще трябва да излязат 37 500 лв., а тимът ще трябва да играе един мач без публика.

Заради хвърлени бомбички и използвана пиротехника по време на срещата и "сини", и "червени" са наказани с парични глоби. От "Левски" ще трябва да платят 1300 лв., а от ЦСКА - 2300 лв.

На днешната среща на Дисциплинарната комисия беше разгледан и случай от 22-ия кръг на първенството, заради който от касата на ЦСКА ще трябва да излязат още 4000 лв. Тогава част от щаба тима нахлуха на терена след края на мача с "Ботев" и изразиха остро несъгласието си с рефера Петър Доровски.

С глоба от 2000 лв. и наказание за 3 мача пък са треньорите на "Черно море" - Георги Иванов - Гонзо, и на "Локомотив" Пловдив - Едуард Ераносян.