на живо

Ливърпул и Челси оставиха интригата за реванша

1:1 в първия мач между двата тима от турнира за Купата на лигата

БГНЕС

Ливърпул и Челси завършиха 1:1 в първа среща от полуфиналите на турнира за Купата на лигата в Англия. Двубоят на "Анфийлд" бе изпълнен с интересни моменти, а крайният резултат обещава още по-любопитни минути на реванша в Лондон след седмица.

Еден Азар даде преднина на Челси още в 18-ата минута. Белгийският офанзивен халф бе точен от дузпа. Изравнителното попадение падна в началото на второто полувреме, когато Рахийм Стърлинг проби през центъра на отбраната на гостите и с чудесен завършващ удар преодоля Тибо Куртоа.

До края именно вратарят на "сините" бе основната причина Челси да не загуби срещата, след като на няколко пъти отрази страхотни удари на Кутиньо, както и на появилия се като резерва Лалана. Изстрел на Джерард от десетина метра пък срещна гредата.

Това бе шести пореден мач, в който Ливърпул не успя да победи столичния си съперник. За последно "червените" спечелиха срещу Челси през май 2012 година с 4:1.

Другият полуфинал в третия по престиж турнир в Англия противопоставя Тотнъм и Шефийлд Юнайтед. Първият мач помежду им е днес от 21:45.