на живо

Милан Борян: "Ще опитаме да спечелим срещу Ливърпул"

Канадският национал бе представен официално като футболист на Лудогорец

БГНЕС

26-годишният канадски национал Милан Борян бе представен като футболист на Лудогорец. Той е получил предложение от ръководството на тима от Разград часове преди да подпише с босненския ФК Сараево. Борян не е играл в официални мачове на клубно ниво в последните девет месеца. Подробности за договора му не бяха съобщени.

Причина за спешния трансфер е контузията на резервния страж Иван Чворович, който трябваше да започне като титуляр при гостуването на Ливърпул от Шампионска Лига във вторник

„Ентусиазиран съм от възможността да играя в Шампионска Лига с Лудогорец и да се конкурирам с националния вратар на България. Знам, че ще ми бъде трудно, защото все още не познавам съотборниците си, а и ни предстои голям мач, но ще дам най-доброто от себе си. Мачът с Ливърпул ще е много труден, но трябва да мислим позитивно и да опитаме да спечелим. Групата ни е тежка, но съм на мнение, че имаме сили да се класираме за 1/8 финалите.” , заяви Борян специално за БТВ.

Снимка: БГНЕС

Борян е роден в Хърватия, а в кариерата си е бил част от Бока Хуниорс, Ривър Плейт, Рад Белград, Васлуй и Сивасспор. Участвал е в 19 мача за националния тим на Канада, включително и в контролата с България през месец май. Той ще бъде картотекиран за мачовете от Шампионска Лига и ще бъде титуляр за „зелените” на Анфийлд. Втори вратар ще е Георги Аргилашки.

Мачът между Ливърпул и Лудогорец ще бъде излъчен пряко по БТВ Екшън във вторник от 21:45, а коментарното студио започва още в 20:30.