на живо

"Милан" - "Ювентус" пряко по RING

Спортният канал ще излъчи общо пет мача от Серия А

"Милан" - "Ювентус" е голямото дерби на 9-ия кръг на италианската Серия А. Мачът на "Сан Сиро" е от 21:45 ч. и ще бъде предаван пряко по RING.

Очаква се двата тима да направят зрелищен двубой. "Росонерите" стартираха силно в първенството и делят втората позиция с "Рома", а "Ювентус" е лидер с преднина на върха от пет точки. 

През последните няколко сезона това сблъсък загуби блясъка си. "Милан" отстъпваше значително пред своя съперник, но с идването на Винченцо Монтена на "Сан Сиро" тимът се преобрази, а в момента съставът на домакините е сред най-младите в историята на клуба - средната възраст на играчите е 25,5 г.

"Старата госпожа" е в серия от девет поредни победи срещу "Милан" във всички турнири, а възпитаниците на Масимилиано Алегри, начело с голмайстора Гонзало Игуаин, са готови за 10-я си успех.

Двата тима имат 81 мача помежду си, като в 27 от тях победата е била за "росонерите". "Ювентус" е триумфирал 21 пъти. Последният успех на "Милан" обаче е от 2012 г.

Освен голямото дерби на кръга, спортният канал RING ще излъчи още 4 ключови двубоя.

Битката за Генуа между "Сампдория" и "Дженоа" е днес от 19:00 часа.

В неделя "Интер" гостува на "Аталанта" от 16:00 ч., "Болоня" е домакин на "Сасуоло" от 19:00 ч., а Ивайло Чочев и "Палермо" ще играят срещу Рома на "Олимпико" от 21:45 ч.