на живо

Мисията изпълнена! "Лудогорец" пак е в групите на Шампионската лига (ВИДЕО)

"Орлите" изхвърлиха "Виктория" след здрава битка и 2:2 в Пилзен

Lap.bg

"Лудогорец" отново е в Рая на европейския клубен футбол! Тимът от Разград изхвърли чешкия "Виктория" след 2:2 на реванша в Пилзен и общ резултат 4:2. Така "зелените" влязоха в групите на Шампионската лига, зарадваха 500 свои фенове по трибуните (там бе и собственикът Кирил Домусчиев) и си гарантираха минимум 14 млн. евро от наградния фонд на УЕФА. Те ще научат съперниците си на жребия, който ще се тегли в четвъртък и ще бъде предаван пряко по bTV Action.

Треньорът Георги Дерменджиев не извърши нито една промяна сред титулярите в сравнение с първия мач в София. Двубоят на "Дусан Арена" обаче тръгна зле за "Лудогорец". Още в 7-ата минута Михал Дюриш бе изпуснат от Лукас Саша при корнер, засече топката на близката греда и я прати във вратата на Владислав Стоянов за 1:0.

Домакините се хвърлиха напред в търсене на второ попадение, с което да заличат пасива си от срещата на "Васил Левски". Вместо това в 17-ата минута Джонатан Кафу изведе перфектно Върджил Мисиджан, който нахлу отдясно и с удар по земя изравни. В този момент футболистите на "Виктория" вече се нуждаеха от три безответни попадения, за да преодолеят прейофите. 

Десетина минути преди почивката грешка на Паломино позволи на Дюриш да се отскубне сам и да отправи мощен удар. Стоянов обаче е намеси по изключителен начин и успя да избие топката с една ръка към гредата.

С началото на второто полувреме чехите отново се впуснаха в атаки. В 60-ата минута гол на Марек Бакош бе отменен заради дискусионна засада. Четири минути по-късно обаче Алеш Матею изпревари Натанаел и от упор разстреля Стоянов с глава за 2:1. След това Вандерсон пропусна окончателно да сложи точка на интригата - крилото преодоля Козачик, но слабият му удар бе пресечен от Матею.

Постепенно импулсът на домакините отслабна и те приеха участта си. Буквално в последната секунда резервата Клаудио Кешеру оформи крайния резултат с премерен изстрел. А "Лудогорец" вече гледа към титаничните битки, които го чакат само след две седмици. Не пропускайте да ги следите чрез каналите на bTV Media Group!