на живо

Най-чаканото дерби в Серия А - тази вечер по bTV Action!

Общо три мача от калчото в програмата на bTV Action, RING и VOYO.BG

Getty Images/Guliver Photos

Феновете на италианския футбол надали са си мечтали за по-интересно начало на сезона в Серия А. Още в първия кръг домашната крепост на Ювентус бе превзета от смелия тим на Удинезе, Рома пропусна да спечели гостуването си на Верона, Интер и Фиорентина грабнаха по три точки, а Милан и Наполи разочароваха с представянето си.

И като логично продължение на интригуващото начало, програмата отреди още във втория кръг да се изиграе първото издание на едно от най-чаканите дербита в калчото в последните години - Рома срещу Ювентус. Мачът е тази вечер от 19:00, а вие не бива да пропускате прякото му излъчване по bTV Action! Коментарното студио преди сблъсъка започва още в 18:30.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Вниманието на цяла футболна Европа е насочено към столицата и стадио "Олимпико", където ще ври и кипи от енергия, напрежение и страхотен футбол. Въпреки че шампионатът е едва в своето начало, двубоят има голямо значение в психологическата битка между големите съперници, които според мнозина отново сами ще водят битка за първото място.

В последните два сезона Ювентус я спечели убедително, но загубата на шампиона от Удинезе в първия кръг дава надежди на феновете на "вълците", че през новия сезон ще задуха вятърът на промяната.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

През миналата кампания Рома не постигна победа в нито един от двата мача срещу "бяло-черните". Срещата на "Олимпико" завърши 1:1, докато в Торино домакините триумфираха с 3:2 в двубой, изпълнен с дискусионни съдийски решения.

Отборът на Руди Гарсия няма успех в последните четири мача срещу Юве в Серия А. Най-скорошната победа на римляните е от януари, 2014 година, когато надиграха шампиона с 1:0 в четвъртфинален мач от турнира за Купата на Италия.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Както и преди седмица при гостуването на Верона, така и днес се очаква в титулярния състав на Рома да попаднат новите попълнения Мохамед Салах, Един Джеко и Яго Фалке, а в развитието на двубоя на терена може да се появи и най-новият футболист на "вълците" - Люка Дин.

Тифозите на Юве пък очакват дебюта на Алекс Сандро и Хуан Куадрадо, но и двамата няма да попаднат в стартовия съсатав. Атаката на "бяло-черните" най-вероятно ще бъде водена от Марио Манджукич и Пауло Дибала, а Пол Погба ще действа в халфовата линия заедно с Перейра и Стураро.

Освен дербито, тази вечер в каналите на bTV ще може да гледате още два мача от Серия А. От 21:45 пряко по bTV Action ще бъде излъчена срещата Наполи - Сампдория, а в същия час по RING започва двубоят между Удинезе и Палермо на Ивайло Чочев.

Ето и цялата програма за днешните мачове в Серия "А":

18:30, Рома - Ювентус (пряко по bTV Action)

21:45, Наполи - Сампдория (пряко по bTV Action)

21:45, Удинезе - Палермо (пряко по RING)

21:45, Карпи - Интер

21:45, Аталанта - Фрозиноне

21:45, Киево - Лацио

21:45, Дженоа - Верона

21:45, Торино - Фиорентина