на живо

Нов треньор и нов сектор водят "Лудогорец" към групите на Лига Европа

Шампионите излизат срещу "Судува" в първи мач от плейофите на турнира днес

Lap.bg

"Лудогорец" отново поема по европейски път! Днес (17 август) 6-кратните шампиони на България ще излязат срещу "Судува" в първи мач от плейофите на Лига Европа. Разградчани са готови да посрещнат съперници и фенове с... новости.

Тимът е с нов треньор от понеделник. Димитър Димитров - Херо ще седне на резервната скамейка на "Лудогорец", след като Георги Дерменджиев подаде оставка. Бившият наставник на казахския "Иртиш" заяви, че се завръща не заради парите и е готов да се нагърби със задачата за успешен сезон у нас и в европейските турнири. 

Димитров ще дебютира в може би най-важния мач за разградчани. "Лудогорец" отпадна драматично от битката за място в групите на Шампионска лига след като беше отстранен от "Апоел" Беер Шева. Така тимът ще спасява сезона в Европа с влизане в групите на втория по сила турнир - Лига Европа. 

"Орлите" играха в четворките на надпреварата през сезон 2013/2014. Тогава те достигнаха до осминафинал. 

Този сезон жребият определи лек съперник за българския тим. Литовският "Судува" не може да се похвали с големи европейски успехи. Отборът никога не е влизал в групите на големите международни турнири, а от щаба многократно изказаха респекта си към домакините и ги обявиха за фаворит.

Снимка: Lap.bg

"Орлите" си позволиха да подценят един литовски тим в началото на настоящата кампания в Европа. Във втория предварителен кръг на Шампионска лига те загубиха от "Жалгирис" като гости, само че у дома разбиха съперника с 5:1.

Победа над "Судува" би била перфектна и за откриването на обновения Сектор "В". След 4 месеца усилена работа по него, той вече е готов да посрещне феновете на "Лудогорец", а амбицията на ръководството е отборът да домакинства в Разград и в групите на Лига Европа.

Шампионите няма да могат да разчитат на Кафу, който беше продаден на "Бордо" и на Марселиньо, който е наказан за срещата.