на живо

Одисеята на Бербатов в Монако приключи

Клубът няма да поднови договора на родния нападател

Getty Images/Guliver Photos

Димитър Бербатов напуска Монако. Клубът официално обяви раздялата с родната звезда, чиито договор няма да бъде подновен. Новината не е изненадваща, тъй като в последните месеци от сезона Бербатов рядко попадаше в титулярния състав на отбора от княжеството.

Бившият национал бе привлечен от Монако през януари миналата година. За 18 месеца той помогна на отбора да се класира за Шампионска лига на два пъти, а също така имаше основна роля и в похода до четвъртфиналите на най-престижния клубен турнир в света. Бербатов отбеляза 18 гола в 55 мача с екипа на "монегаските".

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"През тази година и половина в клуба Бербатов показа голяма класа и огромен професионализъм. Димитър записа името си сред големите нападатели на Монако. Очаровани сме от престоя му при нас и му пожелаваме всичко най-хубаво занапред", заяви вицепрезидентът на клуба Вадим Василиев.

Все още липсват ясни индикации каква ще е следващата стъпка в кариерата на голмайстора. За последно неговото име бе спрягано за турския гранд Галатасарай, както и за новака в английската висша лига Борнемут.