на живо

Оливие Жиру готов за реванша срещу "Лудогорец"

Френският нападател се завръща след месец отсъствие от терена

Френският нападател Оливие Жиру се завръща в състава на "Арсенал" за утрешния домакински мач от четвъртия кръг на турнира за купата на лигата срещу втородивизионния "Рединг".

Това съобщи мениджърът на лондончани Арсен Венгер. 30-годишният Жиру не е играл от 24 септември заради травма на ходилото на крака, но вече е напълно възстановен.

Двамата полузащитници Аарън Рамзи и Санти Касорла няма да бъдат на разположение за двубоя на "Емиратс" във вторник.

Испанският национал получи мускулна травма при победата с 6:0 над "Лудогорец" в Шампионската лига миналата сряда и пропусна равенството 0:0 срещу "Мидълзбро" в събота.

Рамзи се контузи в първия кръг от Висшата лига в средата на август и се очаква да се завърне на терена в началото на следващия месец.

"Касорла няма да играе, макар че травмата му не е сериозна. За Аарън е прекалено рано, въпреки че той вече поднови нормални тренировки", разясни Венгер.

67-годишният специалист ще даде шанс за изява на голяма част от резервните футболисти като Габриел, Роб Холдинг, Карл Дженкинсън, Джеф-Рейн Аделед, Лукас Перес, Алекс Иуоби, а капитан на тима в мача ще бъде Киърън Гибс.

На 19 октомври "артилеристите" разгромиха "Лудогорец" на "Емиратс" с 6:0 в мач от група А на Шампионската лига.  Реваншът на "Васил Левски" ще бъде на 1 ноември (вторник). Двубоят ще се излъчва пряко по bTV Action от 21:45 ч.