на живо

Левски в режим на оцеляване (ВИДЕО)

"Сините" трябва да покрият огромна сума за лиценз до 20 февруари

Председателят на Управителния съвет на Левски Иво Тонев не скри, че финансовото състояние на клуба е много тежко. Той призна, че "сините" трябва да покрият дългове на стойност 1 700 000 лева до 20 март, за да вземат лиценз за евротурнирите. За нормалното функциониране на клуба до юни пък са нужни малко над 4 милиона лева.

"Благодаря, че проявихте търпение за тази пресконференция след два дни заседания. Заседавахме общо 12 часа. Имаше конкретни въпроси, които искахме да зададем на г-н Тодор Батков. Ще ви запозная с няколко думи какво точно обсъждахме. Бяхме запознати с новите изисквания около лицензирането на клубовете. Първият сериозен проблем пред Левски, свързан с получаването на лиценз за евротурнирите, е, че Левски има задължения от 1 700 000 лева. Тези задължения са били изискуеми към 31 декември. Трябва да ги погасим до 20 март, за да получим лиценз за евротурнирите. Тази сума не е никак малка, а е доста сериозна. Истината е, че Левски е в изключително затруднено финансово състояние. Това са суми към бивши футболисти, треньори и служители. Лагерите в Турция са подсигурени, заплати бяха изплатени. За момента се дължи една заплата, в скоро време ще се
влезе във втора заплата.

Ще водим разговор с всички, на които дължим пари, с някои ще бъде трудно или почти невъзможно, тъй като някои от сумите са разсрочвани вече по 1-2 пъти. Никой не си заравя главата в пясъка, не се игнорира нито един проблем, но съм оптимист, особено след случилото се вчера и учредяването на този бизнесклуб. Изискванията за лиценз за "А" група са завишени. При всяко положение целта е да вземем лиценз за Европа. Вземем ли лиценз за Европа, ще имаме и за "А" група.

Второто нещо, с което се занимавахме, е проектобюджет за 2015 г. Разходите са сведени до минимум - 4 400 000 лева за нормалното функциониране на клуба до юни. Набелязахме конкретни стъпки - водим преговори с три или четири потенциални спонсора на Левски. Разговорите не вървят никак лесно. Тук е моментът да поздравим Георги Иванов и Стойчо Стоев, че съумяват да се вместят в тези параметри. Пред всички нас стои предизвикателството да се справим с тази ситуация, да работим, Левски да вземе лиценз".

Тагове:

@