на живо

Реал и Сити в спор за място на финала в Шампионска лига (ВИДЕО)

Реал Мадрид - Манчестър Сити, 21 часа, bTV Action

Getty Images

След като Атлетико Мадрид стана първият финалист в Шампионска лига, тази вечер, на „Сантиаго Бернабеу” Реал Мадрид и Манчестър Сити ще влязат в спор за другото място на финала.

След скучно нулево равенство в Манчестър преди седмица, всичко ще се реши в Мадрид. Реал е в преследване на 11-та си титла от най-комерсиалния клубен турнир в Европа. Звездата на тима Кристиано Роналдо пропусна първата среща между двата тима заради контузия, но е на 100% готов за реванша. Лоша новина за Зинедин Зидан е отсъствието на Карим Бензема и Каземиро, които са с травми.

„Кристиано е готов на 100% и ще играе. Имаме широк състав и пред мен има доста опции. Двубоят утре ще е по- труден от първия, защото ще реши всичко. Сити имат дорби нападатели, но ние мислим за нашата игра. Трябва да сме готови за тежък мач от първата до последната минута”, заяви Зидан.

От другата страна, тимът на Сити е в преследване на първи финал в „Шампионска лига” в историята си, а това е и голямата цел поставена от собственика на клуба шейх Мансур. Мениджърът Мануел Пелегрини ще може да разчита на възстановения Яя Туре, но Давид Силва ще отсъства.

„Нашата мотивация е да достигнем финала на Шампионска лига- нещо, което не се е случвало досега в историята на клуба. Да играем срещу Реал Мадрид на този прекрасен стадион е добра мотивация, поне за мен. Ние вярваме в нашия отбор и се надявам това да си проличи в 90-те минути утре. Винаги се връщам на Бернабеу с удоволствие, това ми носи добри спомени. Реал Мадрид не е само Роналдо. Той е чудесен играч, но те имат и други силни страни,” сподели Пелегрини

Очаква се около 10 000 привърженици на Манчестър Сити да пътуват до испанската столица за срещата, а за сигурността им ще се грижат над 4000 полицаи. Ще бъде осигурена конна полиция, водни оръдия и специализирани кучета. Основното притеснение на мадридските власти е, че около 60% от феновете са без осигурени билети за двубоя.

Гледайте Реал Мадрид - Манчестър Сити от 21 часа, пряко по bTV Action.