на живо

"Реал" Мадрид изравни 73-годишен рекорд на "Барселона"

Играчите на Зинедин Зидан се нуждаеха от само едно попадение срещу "Виляреал"

Getty Images

Един гол бе нужен на отбора на "Реал" Мадрид в мача срещу "Виляреал" от 24-я кръг на Примера дивисион, за да изравни 73-годишен рекорд на големия си съперник "Барселона".

С попадението на Гарет Бейл, което даде началото на пълния обрат на "белите" на "Ла Керамика", столичанита направиха 44 последователни мача с отбелязан гол във вратата на съперника. По този начин те изравниха постижението на каталунците, постигнато в периода 1942-1944 г. 

В тези 44 мача "Реал" има 32 победи, 9 равенства и 3 загуби. Абсолютен голмайстор с 27 попадения е Кристиано Роналдо, следван от Карим Бензема с 14, Алваро Мората с 12 и Серхио Рамос с 9.

Последният мач, в който "белите" не успяха да се разпишат, бе срещу "Манчестър Сити" в полуфиналния реванш от Шампионската лига на 26 април 2016 година. 

Голът на Бейл срещу "Виляреал" бе последван от точните удари на Кристиано и Мората, а в следващия двубой срещу "Лас Палмас" мадридският гранд ще се опита да изпревари "Барса" и да стане единствения притежател на рекорда.