на живо

Реал (Мадрид) - Манчестър Сити НА ЖИВО

Краен резултат: Реал (Мадрид) - Манчестър Сити 1:0 (ВИДЕО)

Два отборa със скъпи играчи и огромни възможности – Реал Мадрид и Манчестър Сити се сблъскват в полуфинална среща реванш от Шампионската лига. Те ще решат спора си днес на „Сантяго Бернабеу”, след като миналата седмица направиха скучно нулево реми на английска земя.

Тогава голови положения нямаше до 70-ата минута, когато Реал можеше да вкара скъпоценен гол, но топката попадна в краката на грешния човек – централния бранител Пепе и той не съумя да реализира.

Испанският гранд е с далеч по-големи традиции в най-авторитетния клубен турнир. „Кралския” клуб е десеткратен първенец на Европа. Манчестър Сити пък в момента пише история. „Гражданите” никога досега не бяха стигали до полуфиналната фаза на турнира.

Статистиката дава огромно предимство на испанците. Английският тим никога не е успявал да продължи в евротурнирите след равенство у дома в първата среща. „Небесносините” са отпадали по този начин 5 пъти. Реал пък е продължавал напред в 22 от 23-те случая, в които първия мач е завършвал без победител.

Довечера в състава на Реал се завръща голямата звезда на „белите” – Кристиано Роналдо. Карим Бензема и Каземиро обаче няма да са на разположение на наставника Зинедин Зидан.

Гостите пък ще бъдат без един от основните си футболисти – Давид Силва. Испанският национал е преследван от контузии през този сезон. За Мануел Пелегрини има и добри новини – Яя Туре е готов за тазвечершната битка.

Двубоят Реал (Мадрид) – Манчестър Сити може да гледате от 21:45 часа по bTV Action или да следите на живо ТУК, минута по минута.

Стартови състави

Реал (Мадрид): 

Навас, Карвахал, Пепе, Рамос, Марсело, Иско, Кроос, Модрич, Бейл, Кристиано Роналдо, Хесе

Манчестър Сити:

Харт, Клиши, Отаменди, Компани, Саня, Яя Туре, Фернандо, Фернандиньо, Навас, Де Бройне, Агуеро

1' минута - Начало на мача!

4' минута - Предпазливи първи минути и от двата тима.

8' минута - Гарет Бейл се опита да изведе Кристиано Роналдо на добра позиция, но португалецът не успя да овладее. Лоши новини за Сити - при тази атака на гостите контузия получи капитанът Венсан Компани. Белгиецът бе мъчен от травми през по-голямата част от настоящата кампания.

11' минута - Смяна в състава на англичаните. Мангала на мястото на Компани. Разочарование за национала на Белгия.

13' минута - Отлична възможност за Реал да открие резултата. Карвахал центрира, Роналдо стреля с глава, но неточно

17' минута - Реал опитва да се настани в половината на Сити.

20' минута - ГООООООООЛ! 1:0 за Реал (Мадрид). Гарет Бейл открива резултата със стрaхотен удар от труден ъгъл.

30' минута - Жълт картон за Кевин Де Бройне. 

33' минута - Корнер за Манчестър Сити, Де Бройне го изпълнява. След кратко разбъркване топката попада в ръцете на вратаря Кейлор Навас. 

36' минута - Пряк свободен удар за "кралския" клуб. Кроос центрира, а Пепе бележи, но попадението е отменено заради засада, Повторенията показват, че такава наистина има.

40' минути - Сити се впуска напред в търсене на изравнителен гол преди почивката. Фернандо намира Клиши по крилото, но бившият играч на Арсенал се засуетява и проваля атаката на своите.

44' минута - Отлично нападение на Манчестър Сити завършва с удар на Фернандиньо в гредата. Това беше отличен шанс за англичаните.

45' минута - 2 минути продължение на първата част.

Край на първото полувреме. Реал (Мадрид) - Манчестър Сити 1:0

46' минута - Начало на втората част!

50' минути - Отлична възможност за Реал. Центриране към Роналдо, който обаче не успява да намери добре топката.

52' минута - Лука Модрич остава сам срещу вратаря, но Харт избива в корнер. Всички смятаха, че има засада, но повторенията показаха, че такава няма. Ъгловият удар не води до нищо опасно.

57' минута - Колегите от ФИФА всъщност са записали гола на Бейл като автогол на Фернандо.

59' минута - Роналдо е изведен от Бейл на добра позиция, но изстрелът му е спасен от Джо Харт.

64' минута - Греда за Реал (Мадрид), след което Роналдо бележи с волейболен прийом, но има засада. Португалецът беше на метър зад защитата.

83' минута - Келечи Ихеаначо е фаулиран грубо от Лукас Васкес. Прекият свободен удар не доведе до нищо опасно. Кевин Де Бройне стреля директно, но покрай вратата.

89' минута - Гостите можеха да шокират Реал в края. Удар на Серхио Агуеро преминава малко над напречната греда.

90' минута - 4 минути продължение

Край на мача: Реал (Мадрид) - Манчестър Сити 1:0. Ще гледаме испански финал в Милано. Битката за трофея ще е между "кралския" клуб и местния враг Атлетико. Двубоят ще бъде излъчен на 28 май от 21:45 часа по bTV Action.