на живо

„Рома” се развихри за 4:0 с „Кротоне”

Франческо Тоти изигра цял мач за домакините

Getty Images

„Рома” победи с 4:0 „Кротоне” в мач от 5-ия междинен кръг на Серия "А". Домакините започнаха много силно и още в 25-та и 55-та секунда имаха възможност да открият резултата, но Салах и Флоренци пропуснаха.

След 5 минути игра пък Джеко нацели гредата. Логичното се случи в 26-та минута, когато Ел Шаарауи откри резултата. Единствената възможност за новаците пък беше в 32-та минута, но Паладино стреля в страни от вратата.

Малко след това Салах удвои преднинаната на „римските вълци” и съвсем успокои своите съотборници. До края на полувремето нови пропуски направиха Джеко и Ел Шаарауи.

По същия начин запoчна и второто полувреме и след само 3 минути игра въздесъщият Франческо Тоти направи фантастична асистенция на Джеко, който покачи на 3:0.

Девет минути по-късно централният нападател реализира и втори гол, с което оформи и крайния резултат. Въпреки че нови голове не паднаха, до края на мача беше доста интересно.

„Кротоне” получи правото да изпълнява дузпа, но Паладино пропусна, а в 78-та минута и гредата не позволи да гостите да отбележат поне почетно попадение след удар на Салдзано.

Така в крайна сметка „Рома” победи „Кротоне” с 4:0 и заема третото място във временното класиране зад „Ювентус” и „Наполи” с 10 точки, докато новаците в Серия "А" са на последната позиция със само една спечелена точка.