на живо

Себайос измъкна "Реал" Мадрид срещу закъсалия "Алавес"

Труден успех за шампионите с 2:1

Getty Images

Шампионът "Реал" Мадрид постигна труден успех с 2:1 на терена на предпоследния в класирането "Алавес" в мач от шестия кръг на испанското футболно първенство.

Възпитаниците на Зинедин Зидан събраха 11 точки и заемат четвъртото място, но на цели 4 точки зад лидера "Барселона", който по-късно тази вечер гостува на новака "Жирона". 

Дани Себайос откри резултата в десетата минута за столичани, след като получи пас от ляво от Марко Асенсио, пребори се с тяло със защитник на съперника и с удар по тревата от 15 метра не даде шансове на Фернандо Пачеко.

Пет минути преди почивката "Алавес" изравни с първия си гол за сезона. Мунир Ел Адади центрира от дясно и Ману Гарсия с глава засече под гредата за 1:1.

В 43-ата минута мадридчани възстановиха аванса си. Даниел Карвахал пусна пас в наказателното поле, бранителите на домакините не успяха да изчистят добре и Себайос отново беше точен с шут от около 15 метра.

След малко повече от час Кристиано Роналдо удари гредата за "Реал" с удар от дистанция, а седем минути по-късно домакините бяха близо до изравняването, но Алфонсо намери напречната греда с шут от наказателното поле.

Гостите отправиха повече от 20 удара към вратата на съперника, но не показаха нужната ефективност и можеха да бъдат наказани.

"Алавес" остана без точка от началото на сезона, допускайки шесто поредно поражение.