на живо

Сензацията Фюри детронира Кличко

Това е първо поражение за Кличко от 11 години насам

Getty Images

Тайсън Фюри е новият шампион на BF, WBO, IBO, WBA, след като снощи успя да победи по точки Владимир Кличко, след единодушно гласуване от съдиите (115:112, 115:112, 116:111) в полза на британеца.

Това е първо поражение за Кличко от 11 години насам и общо четвърто за него в кариерата му, като предишните три бяха след нокаут.

Още преди края на мача обаче се разбра, че Кличко изостава в точките и трябва да търси нокаут, за да стигне до победата. Украйнецът обаче не успя да повали своя опонент, който стоически удържа в последния рунд. 

След двубоя Фюри изпя песента на Аеросмит – I don't wanna miss a thing, която посвети на своята съпруга.

"Моята мечта се сбъдна тази вечер. Аз се родих на 12 август през 1988-а година, преди 27 години. Този успех ми е бил писан от Бог." - заяви Фюри веднага след мача.

Припомняме, че срещата можеше да не се състой, тъй като британецът имаше претенции, че настилката на ринга е твърде мека.

Въпреки загубата Владимир Кличко прибра 22,5 милиона евро срещу само 7,5 за Фюри, който ще добави още над един милион от букмейкърите заради направения залог от него на стойност 200 000 паунда при коефицент 5.