на живо

Серия А започва под диктатурата на "Юве"

Гледайте най-вълнуващите сблъсъци в каналите на bTV Media Group

Новият сезон в Италия започва този уикенд, а шестата поредна титла на "Ювентус" изглежда неизбежна въпреки раздялата с най-скъпия футболист в света. Когато хегемонът отмъква най-добрите играчи на своите основни конкуренти (основно чрез парите от продажбата на Пол Погба), това в никакъв случай не е добър показател за нивото на интригата в Серия А. Именно това обаче са фактите в навечерието на битката. 

Снимка: Getty Images

"Юве", който приема "Фиорентина" в събота, привлече голмайстора на "Наполи" Гонсало Игуаин и ключовата фигура в "Рома" Миралем Пиянич. Всъщност досегашните работодатели на аржентинеца не искаха да го пускат, но останаха с вързани ръце, след като шампионите от Торино активираха откупващата клауза в договора му на стойност 90 млн. евро. Сега Игуаин ще може да оформи впечатляващ аржентински тандем с 22-годишния Пауло Дибала, който отбеляза 19 попадения през миналата кампания.

Дори ако се вземе предвид напускането на Погба и Алваро Мората, новите попълнения със сигурност оставят Старата госпожа в далеч по-добра позиция спрямо съперниците. Популярната като ВВС защитна тройка - Андреа Бардзали, Леонардо Бонучи и Джорджо Киелини, е непокътната. А вратата, охранявана от 38-годишната легенда Джанлуиджи Буфон, изглежда по-непревземаема отвсякога.

"Наполи", който гостува на новака "Пескара" в неделя, ще бъде съвсем различен отбор без Игуаин. Добрата новина е запазването на останалите важни играчи, начело със словашкия халф Марек Хамшик.

За всички останали тимове лятото бе доста турболентно. Девет от 20-те клуба извършиха треньорска смяна. Включително "Лацио", където Марсело Биелса се отказа от поста два дни след назначението си заради несъгласие с трансферната политика. Така се наложи спешното завръщане на Симеоне Индзаги, който вече се бе съгласил да води втородивизионния "Салернитана".

А двата колоса от Милано смениха не само наставниците, но и собствениците си. 30-годишната епоха на бившия премиер Силвио Берлускони в "Милан" приключи, след като бизнесменът продаде акциите си на китайски консорциум. Сделката още не е факт, но подписите са само формалност. "Милан", който гостува на "Торино" в неделя, е с неясно бъдеще и поради тази причина не успя да привлече така необходимите играчи, с които да прогресира спрямо седмото си място от миналия сезон. Новият треньор Винченцо Монтела, пристигнал от "Сампдория", е шестият наставник на тима за последните две и половина години.

Междувременно китайската компания за електронни продукти Suning Commerce Group Co Ltd придоби почти 70" от градския съперник "Интер" срещу 270 млн. евро. Роберто Манчини обаче така и не успя да се започнае с новите началници - той напусна по взаимно съгласие едва две седмици преди старта на шампионата и бе заменен от холандеца Франк де Бур.

Както стана дума, "Сампдория" се сбогува с Монтела и подписа с Марко Джампаоло от "Емполи", където от своя страна заложиха на Джовани Мартусчело. Решението на "Аталанта" се сбогува с Едуардо Рея също предизвика верижна реакция - той бе заменен от Джан Пиеро Гасперини от "Дженоа", а на овакантения стол седна Давиде Никола. А Синиша Михайлович ще дебютира начело на "Торино" именно срещу "Милан", който го изрита през април.

Снимка: Twitter

Българската следа отново е свързана с Ивайло Чочев и Александър Тонев. Преди седмица Чочев се превърна в герой за "Палермо", като негов гол донесе победата с 1:0 над "Бари" в турнира за Купата. Тонев, който премина в новака "Кротоне", се контузи и ще пропусне двубоя от първия кръг срещу "Болоня".

Сблъсъците от Серия А отново ще бъдат предавани в каналите на bTV Media Group - в ефира на RING.BG и на онлайн платформата voyo.bg.

Събота
19:00 ч. "Рома" - "Удинезе" Ring.bg и voyo.bg
21:45 ч. "Ювентус" - "Фиорентина" Ring.bg и voyo.bg
Неделя
19:00 ч. "Милан" - "Торино" Ring.bg и voyo.bg
21:45 ч. "Пескара" - "Наполи" Ring.bg и voyo.bg
21:45 ч. "Палермо" - "Сасуоло" voyo.bg