на живо

Спойлери: Доброволци говорят за церемонията по откриване на игрите в Рио

Забавен клип открехва вратите към най-чаканото събитие

Rio2016

Какви ще бъдат изненадите по време на церемонията по откриване на олимпийските игри в Рио де Жанейро? Това е въпросът, който си задават голяма част от спортните фенове по света.

От официалната страница на събитието във Фейсбук отправиха същото питане онези, които със сигурност са наясно с цялата организация - доброволците.

Молбите на репортерите обаче останаха без отговор. Всеки един от заетите с организирането на грандиозното откриване беше категоричен, че тайните ще бъдат разкрити на 5 август.

Причината не е само в клаузата за поверителност в договорите на доброволците, а и в желанието на организаторите събитието да бъде изненада.

Доброто настроение на участващите в събитието обаче подсказва, че приятните емоции ще завладеят стадион "Маракана" на 5 август.

Снимка: Facebook

За успешното провеждане на олимпийските игри в Рио следващия месец ще се грижат около 50 хил. доброволци от 156 страни. Повечето от тях са бразилци, но има и 20% чужденци, пристигнали в Рио специално за игрите.

Най-много са от САЩ, Великобритания, Китай, Русия и Аржентина, но не липсват и доброволци от страни, изпратили само един състезател на игрите - Исландия, Танзания, Габон, Мадагаскар.