на живо

Тази вечер в Шампионска лига

Коментарното студио по bTV Action и RING.BG започва от 21 часа

Getty Images/Guliver Photos

Тази вечер в каналите на bTV Media Group ще може наблюдавате поредните четвъртфинални двубои от „Шампионска лига”. От 21:45 часа по bTV Action Пари Сен Жермен приема Барселона, а по RING.BG Байерн Мюнхен гостува на Порто.

Коментарното студио с водещ Йордан Георгиев започва в 21 часа, и по двата канала, а негов гост ще бъде директорът в „синята” футболна академия и игралият срещу Барселона в „Шампионска лига” Станислав Ангелов.

ПСЖ посреща Барселона на своя „Парк де Пренс” в опит да прескочи четвъртфиналната фаза, след като бе отстраняван именно в нея в предишните две издания на турнира.

Това ще е трети двубой между двата тима в „Шампионска лига” за този сезон, след като те си размениха по една победа в груповата фаза.

Борбеният характер на парижани бе доказан на няколко пъти през този сезон. Те успяха да се наложат над „каталунците” с 3-2 като домакин, а в елиминационата фаза отстранхиха Челси с повече голове на чужд терен, след като играха с десет души повече от едно полувреме, заради директния червен картон на Златан Ибрахимович.

Снимка: БГНЕС

Тимът на Барселона е спечелил 30 от последните си 34 мача, но победната им серия от девет срещи без загуба бе прекъсната през уикенда, след равенството 2-2 като гост на Севиля.

От състава на ПСЖ ще отсъстват четирима ключови играчи. Ибрахимович и Марко Верати са наказани, а Лоран Блан няма да може да разчита още на Тиаго Мота и Давид Луиш.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

За „каталунците” мача пропускат трайно контузените Томас Вермайлен, Дъглас, Рафиня и Масип.

В другия двубой Байерн Мюнхен гостува на Порто. Португалците ще преследват първо класиране на полуфинал от 2004 година насам, кога и спечелиха турнира под ръководството на Жозе Моуриньо.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

За Байерн мача пропускат звездите на тима Франк Рибери, Ариен Робен и Себастиан Швайнщайгер. Освен тях от състава ще отсъстват и Алаба, Бенатия и Хави Мартинез. Очавка се Филип Лам да започне като титуляр в средата на терена.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Джаксън Мартинез и Кристиан Тейо са под съмнение за Порто, а централният защитник Иван Маркано е наказан.