на живо

Григор Димитров: Mоята цел е да играя на финалния турнир на АТП в Лондон

"Страхотно е, че съм в третия кръг в Ню Йорк". каза Димитров

Getty Images/Guliver Photos

Най-добрият български тенисист Григор Димитров за пръв път в кариерата си се класира за третия кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис. Поставеният под номер 7 Димитров разгроми късно снощи във втория си мач от турнира Дуди Села (Израел) с 6:1, 6:2, 6:2 за 89 минути.

"Със Села сме играли на няколко пъти и от него имам една загуба. Знаех, че той може да е опасен противник. Днес бе много горещ ден, а що се отнася до мача, мисля, че в него успявах да взема правилните решения и да покажа добър тенис. Играта ми вървеше, сервирах и се движех добре. Радвам се, че играх на корт"Луис Армстронг" и благодаря на публиката за сериозната подкрепа", каза Димитров.

"Най-важното е, че вече имам две победи. Страхотно е, че съм в третия кръг на турнир като този, особено на фона на това, че тук не бях печелил мач. Досега Откритото първенство на САЩ представляваше доста труден за мен турнир, но нещата вече се подредиха. Доволен съм от представянето си през последните няколко месеца, но в същото време имам сериозни очаквания към себе си", добави първата ракета на България.

Той каза още, че основната му цел е класиране на финалния турнир на АТП в Лондон.

"Знам, че очакванията към мен са големи и се надявам да ги оправдая. Целта ми да се класирам за финалния турнир в Лондон, но най-важното е да работя упорито всеки ден", сподели Григор Димитров.