на живо

Тежък удар за Левски: Аниете напусна

Испанецът е отказал предложения му нов договор

БГНЕС

Левски претърпя първата си загуба за новия сезон, още преди той да е започнал, след като най-добрият футболист на "сините" през миналата кампания Антонио Аниете е отказал предложения му нов договор. Финансовите параметри в него са били същите, като в предишния контракт между двете страни, но голмайсторът е избрал да продължи кариерата си в друг отбор.

Заплатите на останалите играчи в първия тим са намалени с 25%, тъй като бюджетът за новия сезон е редуциран с 50 хил. лева.

В първата тренировка за кампанията участие взеха едва 13 футболисти. Сред тях бе и Роман Прохазка. Словакът е един от играчите, от които ръководството очаква отговор на предложените договори. Другите двама са Денис Махмудов и Марсел Апиа, които бяха за кратко в София и се запознаха с обстановката.

Луис Педро също се включи в заниманието. Клубът все още преговаря с него за прекратяване на договора му. Аймен Белаид бе в съблекалнята, но не се съблече по екип.

Спортният директор Георги Иванов бе категоричен, че "сините" няма да привличат футболисти на всяка цена, ако те не отговарят на изискванията. "Гонзо" разкри, че преговорите с някои играчи пропадат, именно поради по-лошите финансови условия, които клубът им предлага.

Треньорът Стойчо Стоев заяви, че Левски тръгва по нов път, а това е нужно, за да не бъдат повторени грешките от предишните няколко сезона, в които "сините" останаха без трофей.