на живо

Тежка загуба за Ман. Юнайтед на старта на "Интернешъл чемпиънс къп" (ВИДЕО)

"Червените дяволи" допуснаха поражение от Борусия (Дортмунд)

БГНЕС

Борусия (Дортмунд) постигна престижна победа с 4:1 над Манчестър Юнайтед в първи мач от тазгодишното второ издание на международния приятелски турнир "Интернешънъл чемпиънс къп". За "червените дяволи" това бе едва втори двубой по време на предсезонната подготовка и лошото физическо състояние на футболистите се отрази на играта на отбора. Тимът на Борусия, който започна подготовка две седмици по-рано от Юнайтед, доминираше през целия мач и напълно заслужено спечели с разлика. Срещата се игра пред близо 30 хиляди зрители на стадиона в Шанхай, Китай.

"Жълто-черните" поведоха още в 19' минута, когато грешка на вратаря Сам Джонстън бе оползотворена от опитния халф Гонсало Кастро. Немският тим продължи да контролира играта и в 36' удвои преднината си, след като Пиер Емерик Обамеянг бе точен от дузпа. Наказателният удар бе отсъден за игра с ръка в наказателното поле на Антонио Валенсия, който в тази среща бе с капитанската лента.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

12 минути след почивката новият футболист на Борусия (Дортмунд) Османе Дембеле показа своята класа. Привлеченият за 15 млн. евро от Рен полузащитник финтира двама футболисти на Юнайтед преди да отбележи със силен удар покрай безпомощния Серхио Ромеро, който замени Джонстън на почивката.

Само две минути по-късно "червените дяволи" отбелязаха единственото си попадение и то бе дело на бившия футболист на Борусия Хенрик Мхитарян. Арменецът се въползва от чудесна комбинация между действалия като опорен халф Дейли Блинд и испанеца Хуан Мата.

Снимка: БГНЕС

Последният гол в срещата падна в 86' и определено бе най-красивият. Негов автор с удар от близо 30 метра по диагонала отново бе Кастро. По това време на терена за "жълто-черните" бяха голяма част от младите футболисти в отбора, сред които Кристиян Пулишич, Емре Мор и Мориц Лайтнер. Игрови минути получиха и новите попълнения Марк Барта и Микел Мерино. В титулярния състав пък бе и друг наскоро привлечени играч - Себастиан Роде.

За Юнайтед цял мач изиграха Ерик Баи, Люк Шоу и Хуан Мата.

Снимка: БГНЕС

Следващият мач на "червените дяволи" е на 25 юли, понеделник. В Пекин тимът на Жозе Моуриньо среща третия участник в турнира на китайска земя, а именно градският си съперник Манчестър Сити, начело на който е Хосеп Гуардиола. Двубоят започва в 15:00 и ще бъде излъчен пряко в ефира на РИНГ!

Три дни по-късно, в четвъртък, Сити ще се срещне и с Борусия (Дортмунд), след което ще стане ясен победителят в надпреварата в азиатската държава. И този двубой може да гледате пряко по РИНГ, както и срещите на 23 юли, събота:

12:00, Мелбърн Виктори - Ювентус

19:30, Селтик - Лестър