на живо

Трансферна бомба в Италия: Милан взе нападател на Рома

Матия Дестро ще играе под наем на "Джузепе Меаца" до края на сезона

БГНЕС

Ръководството на Милан успя да привелече основната си цел през януарския трансферен период. Това е нападателят Матия Дестро, който ще играе за "червено-черните" като преотстъпен от Рома до края на сезона. За тази услуга Милан ще плати 700 хиляди евро на столичния клуб, а през лятото ще има възможност да закупи правата на 23-годишния голмайстор срещу сумата от 16 милиона.

Късно снощи Дестро пристигна с влак в Милано, където премина медицински прегледи и подписва своя договор, според който ще получава заплата от 2,2 млн. евро на сезон. С контракта, чиято продължителност е до 2019 година, ръководството на Милан показва огромна вяра в качествата на един от най-талантливите млади нападатели в страната.

"Много съм щастлив, че вече съм част от Милан. Вече говорих с треньора Индзаги, трябва да се представяме по-добре и да докажем, че Милан е голям отбор, започвайки от тази неделя. Нямам търпение да изляза на терена и да играя. Треньорът ще реши каква ще бъде ролята ми на терена. Имам огромно желание да впечатля всички с представянето си. Поздравявам и тифозите, които мога да уверя, че ще направим всичко по-силите си, за да подобрим класирането си в шампионата."

Снимка: БГНЕС

Във всеки от последните два сезона Матия Дестро изигра повече от 20 мача в Серия А с екипа на Рома, а през 2013/14 дори отбеляза 13 гола. От началото на настоящата кампания голмайсторът има 5 попадения в 18 двубоя от всички турнири. Той обаче взе решение да напусне клуба, тъй като рядко печели битката за място в титулярния състав с легендата Франческо Тоти.

Дестро почти сигурно ще дебютира в предстоящия домакински мач срещу Парма от 21-я кръг на Серия А. Двубоят е в неделя от 21:45 и ще бъде излъчен пряко по RING.BG.