на живо

Треньор дава указания на футболистите си като във втори клас (ВИДЕО)

Вижте най-новия метод на Роберто Манчини

Getty Images/Guliver Photos

Повечето от футболните треньори са изключително активни в даването на допълнителни указания от тъчлинията по време на мачовете на своите отбори. Някои от тях крещят, без да се притесняват, че стоящият на няколко метра наставник на съперника ще разгадае новия план за действие. Други пък предпочитат да привикват футболистите до треньорската зона, където шепнейки споделят своите желания за промени в играта на тима.

До сега смятахме, че това са двата основnи начина за наставления по време на мач, но това се промени след вчерашната среща между Интер и Киево от 34-я кръг на Серия А. В началото на второто полувреме наставникът на домакините Роберто Манчини използва прийом от общуването между второкласници на съседни чинове по време на час по история.

Специалистът реши да извърши промяна в състава си, при която Лукас Подолски замени Марцело Брозович. Влизайки на терена германският нападател държеше в ръка малко късче хартия, което подаде на полузащитника Гари Медел. Чилиецът прочете бележката и веднага започна да командва съотборниците си в по-предни позиции. Минутка по-късно той хвърли съобщението на тревата, но нито един от футболистите на гостите не се усети да погледне какъв е планът на съперника.

Странната ситуация се повтори и при втората смяна на Интер, когато Джердан Шакири също връчи бележка на Медел, който изглежда е най-гласовит от всички играчи на "черно-сините". Все още продължават дискусиите дали Манчини е бил прегракнал и не е имал възможност да подвиква от тъча или не е искал да разчита на слабия италиански на новите попълнения Подолски и Шакири.

Въпреки интересния подход от треньорския щаб на домакините, техните допълнителни указания не дадоха резултат и Интер не успя да отбележи гол на Киево, а срещата завърши 0:0. Това бе първият мач без попадения между двата отбора от март, 2004 година. "Черно-сините" не вкараха на "летящите магаренца" за едва втори път в 26 срещи. 

За първи път през сезона Интер направи серия от шест мача без загуба, но в същото време пропусна да се изкачи на шестата позиция в класирането, даваща право на участие в Лига Европа през следващия сезон. В момента миланският гранд заема осмо място, на две точки от шестия Фиорентина.

Киево продължава фантастичното си представяне в защита. За седми път в последните си десет мача "жълто-сините" не допуснаха гол във вратата си, като разполагат с четвъртата най-добра отбрана в първенството. Воденият от Роландо Маран отбор заема 12-то място в класиране с 41 точки.