на живо

Треньорът на Холандия: Не се страхувам от България, а от собствения си отбор

Националите и "лалетата" играят световна квалификация днес

Lap.bg

"Страхувам се по-скоро от собствения си отбор, а не от България. Но имаме достатъчно качества да спечелим този мач и тук не може да се говори за страх", заяви треньорът на холандския национален отбор по футбол - Дани Блинд.

Днес (23 март) на националния стадион "Васил Левски" възпитаниците на легендата на "Аякс" ще се изправят срещу българския национален отбор в среща от квалификациите за световното първенство в Русия през 2018 г.

"Не съм напрегнат от обстановката, само се надявам да няма повече контузии. Задължително е да спечелим шест точки от предстоящите ни две световни квалификации, но това не ме кара да съм напрегнат. Ивелин Попов играе за един от най-добрите отбори в Русия, но познавам и другите ваши футболисти. Гледах няколко мача на България. За мен не е важно как се представят като индивидуалности, а като отбор, така че на това ще акцентираме", каза Блинд на пресконференцията преди двубоя. 

Статистиката е на страната на България. "Лъвовете" никога не са губили от Холандия в София, а само една точка дели двата отбора в класирането. "Лалетата" имат 7, докато възпитаниците на Петър Хубчев са с 6.