на живо

Тунчев: Лудогорец надали някога ще се доближи до ЦСКА

"Не сме първи случайно", заяви централният защитник на "армейците"

БГНЕС

Капитанът на лидера във футболното ни първенство ЦСКА, Александър Тунчев, заяви, че изказванията от лагера на Лудогорец преди дербито между двата тима в събота са обидни и дразнещи. В интервю за клубната телевизия на "червените" централният бранител бе категоричен, че първата позиция, която заема отбора, не е плод на случайността, а на добрата игра и резултати.

Тунчев изрази увереност, че в двубоя срещу шампионите ЦСКА ще покаже защо заслужаваха да е лидер. Според защитника тимът от Разград надали някога ще има история, като тази на "армейците".

"Ние не сме по-слаб отбор или по-малък клуб. Лудогорец има да извърви много дълъг път, за да ни стигне, а и надали някога ще се доближи до нашата история. Техните думи по наш адрес ни обиждат в някаква степен, несъмнено дразнят. Посто­янно се спекулира, че едва ли не сме случайно на първото място. Но аз съм убеден, че в събота ще покажем, че това не е така и съвсем закономерно сме лидери"

"Двубоят с Лудогорец ще е за престиж. Но и не му отдаваме прекомерна важност. В съблекалнята цари доста добро настроение. Всички са позитивно настроени за срещата и я чакат с голямо нетърпение. Невинаги отборът, който е по-класен, печели. Често важна роля изиграва мотивацията. А ние знаем как да се надъхаме за ключовите мачове. Стойчо Младенов умее да влиза под кожите ни. Готови сме да дадем всичко от себе си и нямаме намерение да отстъпим нито педя земя", заяви уверено Александър Тунчев.

Капитанът на ЦСКА призова феновете да подкрепят отбора, изпълвайки трибуните на стадион "Българска Армия". Двубоят ЦСКА - Лудогорец е в събота от 16 часа.