на живо

В "Барса" не знаят за трансфера на Неймар в ПСЖ

"Сделката е финализирана", твърди експерт на "Скай Спортс"

Reuters

Новият треньор на "Барселона" Ернесто Валверде, който днес ще направи неофициален дебют в приятелски мач с "Ювентус", отхвърли спекулациите за трансфер на бразилския нападател Неймар в "Пари Сен Жермен".

"Неймар в момента е с нас и всички в клуба искат той да си остане с нас. Всичко останало са слухове.Но сега е времето на слуховете, така че е нормално донякъде", заяви Валверде на пресконференция в Ню Йорк преди мача от Интернешънъл чемпиънс къп, който ще може да гледате тази нощ от 1:05 ч. пряко по RING.

"Можем да си говорим за други неща, като например тактика. Но играчите ни тук са приятели, а подобни разговори влияят не само на тях персонално, но и на обстановката в съблекалнята като цяло", добави треньорът, който дойде това лято от "Атлетик" Билбао.

Снимка: Reuters

След пресконференцията Неймар излезе от съблекалнята заедно с Луис Суарес и Лионел Меси и тримата се присъединиха към загрявката на отбора преди мача с "Ювентус", който ще се играе на "МетЛайф Стейдиъм" в Ню Джърси.

Действията му са опровержение на твърдението на известния специалист по испански футбол на "Скай Спортс" Гийом Балаги, който заяви, че футболистът е сигурно ново попълнение на парижани. Той твърди, че с получените в "Барса" 222 млн. евро, колкото е освобождаващата клауза на бразилеца, каталунците ще опитат да привлекат Филипе Коутиньо от "Ливърпул".