на живо

Васил Божков също ще оздравява ЦСКА

Бизнесменът започва кампанията си с внимателен анализ на финансите на дружеството

БГНЕС

Бившият собственик на ЦСКА Васил Божков има намерение да изготви оздравителен план за дружеството ПФК ЦСКА АД, стана ясно от отворено писмо на фирмата на бизнесмена "Нове холдинг" до медиите.

В него се казва, че Божков е недоволен от методите на управление на сегашните ръководители в клуба и след внимателен анализ на финансовото състояние, ще предостави план за оздравяване на дружеството.

Ето и целия текст на писмото. Публикуваме го без редакторска намеса:

Уважаеми привърженици и медии,

Във връзка с повишения обществен интерес към бъдещето на ЦСКА, ви информираме за следното:

През последните 6 месеца катастрофалното състояние на най-титулования български футболен клуб ескалира до абсолютен хаос, предизвикан от липсата на реални действия за спасяването му. Очакванията на милионите привърженици за възстановяване на любимия им отбор срещат единствено пожелателни и евентуални обещания. Стратегията за възраждане на ЦСКА до момента се изчерпва с хипотетични предложения и законово невъзможни комбинации.

Г-н Васил Божков нееднократно е показвал и, най-важното, доказвал отношението си към ЦСКА и неговите привърженици. По време на неговото управление ЦСКА побеждаваше действащи европейски шампиони и беше най-стабилният във финансово отношение футболен клуб в България.

След като през изминалата половин година не бяха извършени никакви действия за спасяване на „Професионален футболен клуб ЦСКА” АД , което бе и основният ангажимент, поет от сегашните ръководители, г-н Божков официално заявява желанието си да го оздрави. На първо време това изисква пълен и внимателен анализ на финасовото състояние и реалните задължения на дружеството. След изясняване на действителните параметри на ситуацията ще бъдат ясни и възможните решения за излизане от нея, ако такива все още съществуват. Въз основа на тях ще бъде разработен конкретен бизнес план и осигурено финансиране за устойчиво развитие през следващите пет години, с което ЦСКА да се върне на заслуженото си място, а именно в елита на българския и европейския футбол.

Пресцентър
„НОВЕ АД Холдинг“                                                                  

27.11.2015 г.

София