на живо

Вили Вуцов отърва наказание, ще води Ботев в дербито

Специалистът наказан само за един мач

БГНЕС

Наставникът на Ботев Пд Велислав Вуцов отърва допълнително наказание от БФС и ще има възможността да води „канарчетата“ в утрешното дерби с Локомотив Пд от 17.00 ч. в Коматево.

Специалистът бе изслушан днес от Дисциплинарната комисия за инцидента с фен по време на мача с Марек в Дупница.

След това той отнесе санкция от един мач, която вече изтърпя в двубоя срещу Локомотив Мездра за Купата във вторник.

Луис Соарес от ЦСКА и Данило Асприля от Литекс са лишени от състезателни права за по 1 мач, като глобата за Соарес е 1250 лева, а за Асприля 250.

Ето и всички наказания по доклад, формулирани от ДК:

“За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 – ДК наказва ПФК"Спартак" гр. Варна с имуществена санкция в размер на 500 лева.

За хвърлени предмети с последствие на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. Б – предложение 3 - ДК наказва ОФК "Пирин" гр.Благоевград с предупреждение за лишаване от домакинство и имуществена санкция в размер на 250 лева.

За извършено нарушение на основание чл.34, ал.1, т.6 от ДП – ДК наказва Иво Кирилов Тренчев - помощник треньор на ОФК „Пирин” Благоевград с лишаване от право да изпълнява функции от името на отбора за 1 среща и с глоба в размер на 125 лева.

За хвърлен предмет на основание чл.37, ал.1, т.4, буква А, предложение 1 и във връзка с чл.16, ал.2,3 – ДК наказва Велислав Вуцов – старши треньор на ПФК „Ботев” Пловдив с глоба в размер на 500 лв. и на основание чл.34, ал.1, т.6 с лишаване от право да изпълнява функции от името на отбора за 1 среща и с глоба в размер на 500 лева.

За нанасяне обида на длъжностно лице от служебно лице на клуба на основание чл.36, ал.1, т.1, буква А, предложение 2 - ДК наказва ПФК „Ботев” Пловдив с имуществена санкция в размер на 4000 лева.”