на живо

Виталий Мутко: ИААФ е затънала в корупция

Според спортния министър на Русия, решението на КАС е взето без всякакво правно основание

www.tass.ru

Спортният министър на Русия Виталий Мутко заяви, че решението на Спортният арбитражен съд (КАС) в Лозана  да не бъдат допуснати руски лекоатлети на олимпийските игри в Рио, е взето без всякакво правно основание съобщават от руската агенция ТАСС.

"Мога само да кажа, че наистина съжалявам. Тепърва ще обмисляме следващите си стъпки. По мое мнение, решението на КАС  е субективно, политизирано и взето без каквото и да правно основание", каза Мутко.

"Решението е безпрецедентно и унижаващо руските спортисти. Международната асоциация на лекоатлетическите федерации (ИААФ) е затънала в корупция. Не разбирам защо не се водят никакви разследвания. Комисията по етика и Международния олимпийски комитет (МОК) са длъжни да помислят за тези неща", допълни спортният министър.

КАС наложи окончателната забрана след изнесения в понеделник независим доклад на Ричард Макларън, от който стана ясно, че в Русия е действала мащабна схема за манипулиране и прикриване на положителни допинг проби по време на зимните олимпийски игри в Сочи 2014.