на живо

Бербатов и Монако препънаха ПСЖ по пътя към върха (ВИДЕО)

Парижани без победа срещу "монегаските" в 11-и пореден мач

БГНЕС

Монако попречи на шампиона на Франция ПСЖ да се изкачи на лидерското място в Лига 1. Двата френски представителя в Шампионска Лига завършиха двубоя си от 27-ия кръг без голове. Димитър Бербатов влезе като резерва за "монегаските" в 66-ата минута.

Футболистите на Лоран Блан трябва повече да съжаляват за пропуснатата победа на "Стад Луи II", след като създадоха голям брой голови ситуации пред вратата на Даниел Субашич. С пропуски се отчетоха Есекиел Лавеци, Единсон Кавани и Хавиер Пасторе.

Монако, който през последните 3 месеца е допуснал само 1 гол във вратата си в Лига 1, удължи позитивната си серия срещу Пари Сен Жермен на 11 шампионатни мача (3 победи и 8 равенства).

ПСЖ не можа да се възползва от загубите на основните си конкуренти за титлата Лион и Олимпик Марсилия и пропусна идеална възможност да измести отбора на Юбер Фурние от върха. Парижани са втори във временното подреждане с изоставане от 1 точка зад "хлапетата" и преднина от 3 точки пред тима на Марсело Биелса. Монако заема 4-ата позиция с 10 точки по-малко от лидера, но и с мач по-малко.

Лига 1, кръг 27:

Монако - Пари Сен Жермен 0:0