на живо

Прекалено силен ПСЖ елиминира Монако с Бербатов за Купата на Франция (ВИДЕО)

Парижани пропуснаха да разгромят "монегаските"

БГНЕС

Пари Сен Жермен отстрани Монако в турнира за Купата на Франция след победа с 2:0 на "Парк де Пренс". Димитър Бербатов за първи път игра като титуляр срещу парижани, но бе прекалено изолиран в предни позиции.

Отборът на Лоран Блан поведе в 3-ата минута с попадение на Давид Луис, който се разписа с глава след изпълнение на ъглов удар. Както и в двубоя на "Стад Луи II" в неделя, завършил 0:0, ПСЖ беше по-активният тим и създаде много голови ситуации. В 19-ата минута Монако можеше да изравни след статично положение. Ален Траоре нацели напречната греда от пряк свободен удар. Това бе и най-доброто голово положения за тима на Леонардо Жардим за целия двубой.

През второто полувреме парижани бяха пълни господари на терена. В 52-ата минута Единсон Кавани покачи на 2:0, а до края той и съотборниците му направиха многобройни пропуски пред вратата на Стекеленбург. На няколко пъти изстрели на футболисти на ПСЖ се отбиваха в гредите. В крайна сметка до края на мача резултатът остана непроменен и парижани се класираха на полуфинал.