на живо

Рома се добра до равенство срещу Ювентус, но се отдалечи от Скудетото (ВИДЕО)

"Вълците" играха половин час с човек по-малко

Getty Images/Guliver Photos

Ювентус направи огромна крачка към спечелване на четвърта поредна титла в Серия "А", след като завърши наравно 1:1 при гостуването си на основния си конкурент Рома. Преднината на "бианконерите" от 9 точки на върха в класирането пред "вълците" се запази 13 кръга преди края на сезона.

Двата отбора предложиха много здрава битка през първото полувреме, през което обаче не отправиха нито един точен удар. Това се случи за първи път през сезона на тима на Масимилиано Алегри, който макар и да владееше значително по-малко време топката, създаде повече опасностите пред вратата на Морган Де Санктис.

В началото на втората част Артуро Видал пропусна великолепна възможност да даде аванс на Ювентус след отлично проведена контраатака. В 62-ата минута Василис Торосидис получи втори жълт картон за нарушение срещу Видал и остави Рома с човек по-малко. Карлос Тевес изпълни безупречно последвалия пряк свободен удар, правейки резултата 1:0 за "бианконерите".

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Руди Гарсия реагира с пускането в игра на Хуан Мануел Итурбе и Раджа Наинголан, които раздвижиха играта на "вълците". Домакините стигнаха до равенството благодарение на гол с глава на Сейду Кейта в 78-ата минута. До края на мача останалия в намален състав отбор на Рома игра по-активно и търсеше пълния обрат, но промяна в резултата не настъпи.

Римляните не успяха да спечелят на собствен терен в шести пореден шампионатен двубой. Отборът на Руди Гарсия  отстъпва в директните мачове с "бианконерите" заради загубата с 2:3 на "Ювентус Стейдиъм" в 6-ия кръг. За да триумфират с титлата, "вълците" трябва да завоюват с 10 точки повече от Ювентус до края на първенството.

 

Серия "А", кръг 25:

Рома - Ювентус 1:1 (0:0)