Съветите на Уорън Бъфет за таланта - осъзнайте ги отрано!

Вижте каква е теорията на милионера Уорън Бъфет по въпроса

Реклама

Кой е един от най-важните житейски уроци в живота на милионера Уорън Бъфет?

В предаването по ESPN "Mike & Mike" Бъфет бе запитан коя е тайната на успеха му. Отговорът му бе доста откровен :” Открих какво обичам да правя всеки ден и то на доста ранна възраст..

Бъфет наистина отрано е открил влечението си към бизнеса и когато е на 7 години, той започва да продава Coca-Cola на приятели, семейство и съседи. Хлапето е изкупувало повече на едро и после е продавало по-скъпо на дребно, а първата си акция е купило на 11 години.

Тази история е показателна, защото е много важно децата сами да намерят какво искат да правят в живота, но това често е осуетявано от амбиции на родители. Бъфет твърди, че ключът е да се развиват дадените таланти още от ранна детска възраст.

Самият той отрано е знаел, че се интересува от бизнес и инвестиции, но също така много се учил от другите. Бъфет със сигурносте бил и дете чудо, защото завършва гимназията, когато е само на 16 години,  а след това учи в два университета, преди да завърши на 20 години.

Той твърди, че в студентските му години най-голямо впечатление му е направила книгата на професор Бенджамин Греъм “Intelligent Investor”, която е “променила живота му.”

Бъфет толкова е впечатлен от теориите на професора, че иска на всяка цена да работи в компанията му, за да продължи да се учи от него. Той кандидатства няколко години, докато накрая получава позицията.