Отговор от страна на Русия ще има, казва военният експерт полк. Михаил Ходарьонок в коментар за развитието на кризата, възникнала след като Турция свали самолет Су-24 на руските ВВС.

Пред репортера на bTV Десислава Ризова той заявява, че според него ще има "размяна на същото", т.е. че същата съдба сега ще сполети и турски самолет.

На Москва ще ѝ се наложи да отговори на станалото, "за да не се злепостави военно и политически", смята той.

Според военните причините, поради които руският Су-24 е бил свален, може да са две - или турското военно командване е действало на своя глава, или е имало предварителен умисъл.

В Москва пък експертите по сигурност и отбрана търсят начин как да бъде репатрирано в Русия тялото на убития пилот. Москва се надява да го получи и погребе с почести.

В Русия вече се говори и за бойкот на вноса на турски стоки, както и за митнически ограничения при получаването им. Междувременно вече всички туристически агенции са предупредени да не продават екскурзии в Турция.

"Ранно записване за Турция ние не предлагаме, но има чудесни други места – България, Гърция, Кипър. Ранни записвания вече няма да предлагаме, защото Външно министерство ни ги спря тези продажби.

Затова ще ги преориентираме към други летни направления", обяснява Ксения Солова, която има свое туристическо бюро.

Очаквайте още реакции от Москва и в следващите емисии bTV Новините. Репортерът ни Десислава Ризова следи на място събитията в руската столица.