Три месеца след  като  трима крадци пребиха и заплашваха с резачка възрастно  семейство от о село Малко Градище,  жертвите все още не могат да се отърсят от преживяният шок и се страхуват да се върнат в родната си къща. Въпреки че полицията задържа престъпниците, делото все още не е стигнало до съда .   

Баба Мавруда и дядо Боньо все още  не могат да останат сами.

Промениха ни живота на 360 градуса. Грижа се за тях като за бебета, казва дъщерята на  възрастното семейство, което разчита за всичко на нея.

Лечението на възрастните хора върви бавно, както и разследването на престъплението срещу тях. Въпреки че тримата престъпници бяха задържани почти веднага след бруталното нападение, все още делото не е стигнало до съд .  и това не дава мира на възрастните хора

От прокуратурата съобщиха, че срокът на разследването е удължен с два месеца . Чакат се резултатите от ДНК- екпертизата , след което  ще бъде изготвен и обвинителния акт.  Най- рано делото ще влезе в съда през март . Дотогава  тримата нападатели остават в ареста. От прокуратурата не изключват варианта  за привличането на нов обвиняем , ако  разследването докаже, че  в бандата е  действал и четвърти човек.